+38 (066) 044 1739

53210, Україна, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, пр. Трубників 18

+38 (066) 044 1739

53210, Україна, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, пр. Трубників 18

Вступники після 9 класу можуть подавати заяви про вступ до коледжів

Вступники після 9 класу можуть подавати заяви про вступ до коледжів

Вступники до закладів фахової передвищої освіти, які вступають після 9 класу, тобто на основі базової середньої освіти, можуть подавати заяви у своїх електронних кабінетах.

Для того щоб подати заяви, необхідно створити персональний електронний кабінет.

Після того як кабінет,створений, активований та в нього додані контактні номери і фото вступника, можна розпочинати процес подання заяв.

Цьогоріч вступник може подати 5 заяв на бюджет на 10 заяв на контракт, тобто загалом до 15 заяв.

Абітурієнт має визначити конкурсну пропозицію (основна – бюджет чи небюджетна – контракт) та джерело фінансування свого навчання (тобто бюджет чи контракт).

Також до кожної заяви вступник має прикріпити текст мотиваційного листа.

Ознайомитись з вимогами кожного конкретного коледжу до мотиваційних листів можна за посиланням.

Після того як заяви будуть прийняті закладами освіти, вступникам необхідно відслідковувати інформацію про дату, час та місце вступних випробувань за кожною поданою заявою.

З 14 липня вступники мають скласти творчі конкурси або пройти індивідуальні співбесіди, за результатами яких відбудеться зарахування.

Оприлюднення списків рекомендованих до зарахування відбудеться з 22 до 24 липня, у цей час можна відстежувати зміни в статусах заяв в електронних кабінетах.

Списки рекомендованих до зарахування будуть оприлюднені на сайті закладу освіти, куди вступає абітурієнт, в ЄДЕБО, та на сайті інформаційної системи Вступ.ОСВІТА.UA.

Отримавши рекомендацію до зарахування, вступник має підтвердити вибір одного місця навчання, виконати вимоги до зарахування та укласти договір на надання освітніх послуг.

Важливо: якщо вступник має право на спеціальні умови участі у вступі (тобто пільги), але інформація про них відсутня в інформаційних реєстрах, йому необхідно до подання першої заяви звернутись до будь-якого коледжу і надати документи, що підтверджують право на пільги, для внесення інформації до реєстру.

Під час подання заяв такому вступнику необхідно обов’язково перевірити, чи відображається інформація про пільги в персональному електронному кабінету.

  Для отримання оперативної інформації про проведення вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.